Je bent een verhaal

Het is goed voor kinderen om boeiende mensen te ontmoeten. Ook kinderoppassers hebben hun eigen verhaal. Het is belangrijk om dat verhaal goed te (durven) brengen.

In deze sessie staan we stil bij de soorten verhalen die mensen vertellen, uitstralen en/of verzinnen. We onderzoeken welke elementen je verhaal interessant maken. We proberen technieken uit om verhalen te brengen, beleven, verbeelden,… We oefenen hoe je kinderen kan betrekken in een vertelactiviteit.                                                  

 

Vertellen...

1  VERTELLEN? DOEN!

Niemand twijfelt aan het belang van vertelmomenten voor kinderen. Denk maar aan de geborgenheid, interactie, taal- en concentratieontwikkeling, … En toch plannen we deze activiteit veel te weinig in.

Met deze sessie proberen we de drempel te verlagen naar ‘je verhaal vertellen’. Dit doen we aan de hand van eenvoudige interactieve modellen, met en zonder materiaal. Al spelenderwijs tonen we aan dat vertellen leuk is.

2  VERTELLEN ALS DRAMA

Hoe breng ik mijn verhaal? Hoe maak of improviseer ik een verhaal? Hoe verwerk ik attributen in mijn verhaal?

Aan de hand van verschillende technieken (met poppen, drama, …) oefenen we op verhalen vertellen. We focussen ons op de personages, het gebruik van stemmetjes, … om er zo voor te zorgen dat de luisteraars aan ons lippen blijven plakken.

3. BEELDEND VERTELLEN

Een verhaal kan je niet alleen vertellen, je kan het ook tonen. In deze sessie leggen we onze focus op het vervaardigen van poppen, decors, aankleding van personages, …

Het is niet noodzakelijk om bovenstaande vertelsessies gevolgd te hebben.

Eerste uur:
€75,00
Extra uren:
€50,00
Minimum periode:
1 uur
Kilometer vergoeding
€0,42/km
Categorie
Workshop/vorming
Tags
Kinderoppassers