Aanspreekpunt Integriteit (API)

Als jeugdwerkorganisatie vinden wij het belangrijk om er te zijn voor onze animatoren, en dit op een voor hen eenvoudige te bereiken manier. Hiervoor stelden we Marlies aan, maar uiteraard mag je bij vragen of zorgen elk personeelslid of een bestuurslid aanspreken. We vinden het belangrijk dat jij jou goed voelt bij de persoon met wie je spreekt. 

Wie en waarvoor kan je bij een API terecht?

  • Wie? Vrijwilligers bij Oscarcrew, deelnemers en ouders, personen verbonden aan de organisatie, ...
  • waarvoor? vragen, vermoedens of klachten met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag: seksueel, fysiek, emotioneel, ... of een gesprek in vertrouwen over situaties gerelateerd aan de werking van Oscarcrew.

Kenmerken API:

  • Een API heeft geen beroepsgeheim, wel discretieplicht en meldingsplicht.
  • Een API moet altijd aanspreekbaar zijn voor de doelgroep (vrijwilligers en deelnemers).
  • Een API volgde de opleiding 'aanspreekpunt integriteit'.

Bron: https://ambrassade.be/nl 

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag: https://www.vlaanderen.be/vlaams-meldpunt-grensoverschrijdend-gedrag/wa… 

Intern aanspreekpunt - Marlies

Hallo, Marlies hier.

Ik volgde in januari/februari 2024 de opleiding 'aanspreekpunt integriteit' of ook wel API genoemd. In de rubriek hierboven vind je al heel wat informatie over wat een API precies voor jou kan betekenen en waarvoor je bij mij terecht kan. 

Ik neem dan ook graag de tijd om samen met jou in gesprek te gaan en te kijken wat jouw noden zijn, wat ik voor jou kan betekenen en welke stappen we al dan niet samen ondernemen. Wat ik niet kan beloven: jouw 'probleem'/bezorgdheid oplossen. Wat ik wel kan beloven: er voor jou zijn en samen met jou zoeken naar wat voor jou een oplossing kan zijn of welke instantie jou kan helpen.

Je kan mijn bereiken:

  • via info@oscarcrew.be (wees je ervan bewust dat er nog mensen deze mailbox gebruiken dus ook jouw mail gelezen kan worden door iemand anders)
  • via mijn gsm-nummer 0456 219 802. Mijn telefoon wordt niet aan anderen doorgegeven. Enkel in vakantieperiodes worden telefonische oproepen doorgeschakeld. Via sms en whatsapp kom je enkel bij mij terecht. 

Heb je het gevoel dat je beter kan praten of een betere band hebt met iemand anders binnen het Oscarbestuur? Aarzel dan niet om ook met hen contact op te nemen. 

foto van Marlies en Nancy met een brede glimlach