Aan de slag als vrijwilliger/animator

Wens je graag mee te werken als animator, leerkracht (in opleiding) of docent? Bij Oscarcrew ga je steeds op pad onder het statuut van vrijwilliger. In ruil krijg je van ons een forfaitaire kostenvergoeding. Let op: deze vergoeding kan niet gecombineerd worden met een reële kostenvergoeding bij een andere organisatie, in hetzelfde jaar. Hiervoor ben jij als (toekomstige) animator zelf verantwoordelijk gezien Oscarcrew niet altijd op de hoogte is van ander vrijwilligerswerk, naast wat je bij ons doet.

Wanneer kan je als vrijwilliger aan de slag? 

Kinderen en jongeren mogen niet vrijwilligen gezien het verbod op kinderarbeid. Vrijwilligen mag pas vanaf dat je vijftien jaar bent en de eerste 2 opleidingsjaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag het sowieso. Meer info vind je hier.

Animator worden (met attest)

Jongeren kunnen een kadervormingstraject bij een jeugdvereniging volgen voor het behalen van een attest van animatorhoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. Elk traject bestaat uit een theoretisch gedeelte en een begeleide stage.

Aan het einde van een traject verwerven de jongeren bepaalde competenties die staan beschreven in de competentieprofielen. Wanneer de jongere het hele traject met succes beëindigt, krijgt hij of zij een attest dat bewijst dat hij over de competenties beschikt die nodig zijn in de rol van animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. Meer info vind je hier.

 

Hoe kom je bij ons team terecht?

Heb je zin om aan te sluiten bij ons animatorenteam, mee op pad te gaan om kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen, jezelf te ontplooien als animator, ..? 

Stuur ons een mailtje (info@oscarcrew.be), berichtje via Messenger (oscar van de crosscar) of whatsapp (0456 219 802 Marlies / 0456 46 41 41 Nancy) en stel jezelf eventjes voor. Ervaring is geen vereiste maar we vinden het wel leuk om jou beter te leren kennen. Vervolgens plannen we een online kennismakingsgesprek in zodat jij ons en wij jou kunnen leren kennen, maar ook de werking van Oscarcrew kan worden uitgelegd. 

Vervolgens kom je in onze animatorengroep terecht op Facebook en/of Messenger. Je kiest zelf hoeveel animaties je doet en welke. Wij proberen steeds iedereen gelijke kansen te geven bij het samenstellen van teams.