Instapdag 1 – oeps wat nu + leefwereld van het kind

9U ONTHAAL + CREATIEVE TECHNIEKEN

Een onthaalmoment zorgt er voor dat de groep elkaar kan leren kennen, zich comfortabel voelt, het ijs wordt gebroken, … We zien door onze vormingen heen dat we met een onthaalmoment een veel betere groepsdynamiek hebben gedurende de rest van de vorming.

10U15 OEPS WAT NU

Gezien de korte tijd van een halve vormingsdag, kunnen we met de ‘oeps wat nu’ heel erg ingaan op de vragen die de aanwezige oppassers hebben of situaties die ze reeds meemaakten. Vragen rond babyverzorging, veiligheid (EHBO), slapengaan, … mogen hier uiteraard gesteld worden maar zullen NOOIT gelijk staan aan een volledige infosessie rond die thema’s. De groep bepaalt het verloop en de inhoud.

11U30 LEEFWERELD VAN HET KIND

We bekijken al spelend hoe je omgaat met kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. We hechten hier belang aan het spelen en beleven waardoor we een recreatief deel creëren, na een iets educatiever gedeelte.

12U15 ORGANISATOR AAN HET WOORD
12U30 EINDE INSTAPDAG

Praktische informatie

  • wij zijn ons er van bewust dat we tijdens een halve dag vorming minder informatie kunnen delen dan we eigenlijk zouden willen/nodig vinden bij het organiseren van een instapdag. We moeten dus selecteren en vertrekken vanuit de oppasser.    
  • Tijdstippen zijn een richtlijn. Uiteraard kan de vorming ook in de namiddag doorgaan of deels voormiddag, deels namiddag. 
  • 1 docent per 15 deelnemers max.
Eerste uur:
€75,00
Extra uren:
€50,00
Minimum periode:
3 uur
Kilometer vergoeding
€0,42/km
Categorie
Workshop/vorming
Tags
Kinderoppassers