Verhalen vertellen

1  Vertellen? Doen!

Niemand twijfelt aan het belang van vertelmomenten voor kinderen.  Er is bij vertellen immers plaats voor geborgenheid, interactie, taal- en concentratieontwikkeling,...  En toch programmeren we deze activiteit te weinig.

Met deze sessie willen we voor animatoren de drempel verlagen om “je verhaal te doen”.  We presenteren eenvoudige, interactieve verhaalmodellen, met en zonder materiaal.   We maken eenvoudige oefeningen (in spelvorm) om aan te tonen dat vertellen leuk is.

 

2  Vertellen als drama

Hoe breng je een verhaal?  Hoe maak (of improviseer) je een verhaal?      Welke  hulpmiddelen bij het vertellen (poppen/ interactie…) werken?            We oefenen verschillende technieken om een verhaal te brengen, ook vormen van drama.  Er is aandacht voor de opbouw van personages, voor het gebruik van stemmetjes… Kortom, we overlopen alle “trucken van de foor” om ervoor te zorgen dat luisteraars aan je lippen blijven plakken.

 

3. Beeldend vertellen

Verhalen vertellen is een kunst, maar je kan dat verhaal ook visueel brengen. Bij de sessie “beeldend vertellen” besteden we aandacht aan het vervaardigen van poppen / decors / aankleding van personages, enz… .

(Het is niet noodzakelijk om eerdere sessies vertellen gevolgd te hebben.)

Informatie
Onder begeleiding van: 
Erik Vergauwen
Laurie Brusseel
Prijzen
Standaard
Eerste uur
€50,00
Extra uren
€30,00
Kilometervergoeding
€0,36

Contactgegevens

info@oscarcrew.be

0485 80 87 19
0486 90 81 73

Wil je graag weten waar we voor staan?
Hier vind je onze visie.

 

Tevreden klanten

We zijn blij verschillende Gezinsbondafdelingen onder onze klanten te hebben, we begeleiden jaarlijks meerdere animaties voor hen in Vlaanderen!

Nieuwsbrieven

De nieuwsbrief selecteren waarop u zich wilt abonneren.