Leeuwentoren

Een werpspel, ergens tussen Kubb en Petanque, waarbij je als speler(s) zo snel mogelijk 'de Leeuw' van de tegenspeler omver probeert te werpen.

Omschrijving:

(Bron: Spellenlab)
De Leeuwentoren is een leuk en mooi uitgewerkt 'outdoor-spel'. Dit spel speel je het best met 2 tot 8 spelers (in 2 teams). Beide spelers (of ploegen) plaatsen hun 'eiland' (of contregarde) en 'leeuwentoren' op ongeveer 3 meter van elkaar.
De speler of het team dat aan de beurt is neemt de 6 ballen (kanonskogels) en bepaalt hoe hij zal spelen. Hierbij heb je de keuze tussen 'verdedigen en aanvallen'. Bij het verdedigen neem je de 6 ballen en werp je deze van achter je eigen leeuwentoren naar de 'soldaten' van de tegenstander(s). Bij een 'aanval' werp je met 4 ballen, maar mag je voor je leeuwentoren staan (ongeveer een meter dichter). Tevens mag je ook een van je eerder omver geworpen soldaten terug plaatsen. Lukt het om in je beurt soldaten bij de tegenstander(s) omver te werpen, dan mag je per 2 omver geworpen soldaten en eigen soldaat terugplaatsen.
Het eigenlijke doel is om in eerste instantie alle soldaten van de tegenstander(s) omver te werpen. Lukt dit, dan moet je 'De Leeuw' nog volledig (!!) van de Leeuwentoren gooien. De speler(s) die hier in slaagt, wint dit spel.

De Leeuwentoren is een leuke aanwinst bij de 'outdoorspellen'. Hoewel er veel onderdelen zijn, kan het vlot opgesteld worden en heb je minder ruimte nodig ivm met bv. Kubb.
Door de eenvoudige en duidelijke spelregels is het heel vlot aan te leren. Deze regels zorgen er ook voor dat dit werpspel veel meer is dan 'goed kunnen werpen' (wat je soms bij andere werpspellen kan hebben).
Doordat je telkens eerder omver geworpen soldaten kan terug plaatsen (op de plaats die jij kiest!) is de dynamiek er van heel hoog. Na het eerste spel hadden we onmiddellijk zin om het nog eens te spelen... en dat gevoel typeert dit spel!
Wij kunnen dan natuurlijk niets anders dan het volmondig aanraden!

Spelregels:

Afhaallocatie: Sinaai

 

Prijzen
Waarborg: 
€50,00
Standaard
Weekprijs
€10,00
Afdelingen Gezinsbond
Weekprijs
€8,00

Contactgegevens

info@oscarcrew.be

0456 21 98 02 (Marlies)
0456 64 41 41 (Nancy)
0485 80 87 19 (Stijn: ontleningen)

Wil je graag weten waar we voor staan?
Hier vind je onze visie.

 

Tevreden klanten

We zijn blij verschillende Gezinsbondafdelingen onder onze klanten te hebben, we begeleiden jaarlijks meerdere animaties voor hen in Vlaanderen!

Nieuwsbrieven

De nieuwsbrief selecteren waarop u zich wilt abonneren.