Vorming

Oscarcrew biedt niet alleen animaties aan, maar ook vormingen. Zowel voor grote als kleine groepen en gevarieerd in leeftijd. We bieden een breed scala aan vormingen aan, dit steeds door ervaren instructoren. Wij zoeken steeds de geknipte persoon voor uw aanvraag.

  • Gelieve je aanvraag minstens 3 maanden op voorhand te doen, dan kunnen wij de geschikte instructoren zoeken zodat de vorming kan doorgaan.
  • Voor grotere vormingsprojecten, kunnen we een extra korting voorzien, contacteer ons voor de prijs.
  • Meer info via vorming@oscarcrew.be
  • Ben je op zoek naar een bepaalde vorming om zelf te volgen, verwijzen we je graag door naar onze vrienden van AFYA.

Aanbod

Wat kan je allemaal met ballonnen? 

Van bogen tot echte burchten, het kan... onze ballon- kunstenares leert je de kneepjes van het vak.

Dit kan ook samen met kinderen. 

Minstens 2 uur, dit kan opgetrokken worden tot 4 uur

Samen brainstormen aan de hand van verschillende methodieken om tot een nieuw idee te komen voor een activiteit. Kan in functie zijn van een feestdag (halloween, pasen, kerst,…) . Ideetjes opdoen en uitwerken om de activiteit concreet te maken. Op het einde van deze sessie bruist je team van de ideeën en zal de jaarkalender sneller ingevuld raken.

We vinden baby's (meestal wel) schattig, lief, grappig, ... en bij het zien van zo'n mini-mensjes gaat ons hart meteen wat sneller slaan. Herkenbaar?

Maarrrrr, zo'n baby'tje vasthouden, verschonen, de verantwoordelijkheid dragen als babysitter, ... dat brengt soms ook de nodige vragen of bezorgdheden met zich mee. Herkenbaar?

Een ballonclown animeert en entertaint tijdens uw activiteit. Op korte tijd leer je de basiskneepjes van het ballonplooien.

Wil je zelf de circustechnieken onder de knie krijgen? Wil je weten hoe je dit gaat overbrengen naar kinderen? Tijdens deze vormingssessie legt onze instructeur hierover alles uit.

De bedoeling is om de deelnemers op een prettige manier te laten kennismaken met spel- en createchnieken,  die meteen bruikbaar zijn tijdens een kinderoppasdienst. ’t Is een vorm van ervaringsgericht leren. Er is geen klassieke “les” voorzien, de deelnemers beleven zelf alle voorgestelde activiteiten. 

Met dit onthaalspel willen we bereiken dat de cursisten met zoveel mogelijk collega’s contact hebben en zich dus thuis voelen onder kinderoppassers.  Ondertussen ervaren de deelnemers hoe men zich kan amuseren met eenvoudige middelen.   

Er komt veel bij kijken om een kamp te organiseren. Hoe pak je dit aan? 

Wij proberen samen een uitdagend programma samen te stellen. Hierbij proberen we aandacht de schenken aan de relatie met de ouders, deelnemers en medebegeleiders. 

 

Iedereen mag er best wel ’s feestelijk en/of grappig uit uitzien.

Tijdens deze sessie leren we de cursisten aan hoe je zo'n crazy coupe in elkaar steekt

We bezorgen de deelnemers zelf ook een fantasierijk kapsel met veel kleur en creativiteit.

Onze kapsel-knutselaars zorgen voor het materiaal: fijne metaaldraadjes,  kleurige kraaltjes, verf, pluimpjes, crêpe-papier, kleurige staafjes, diadeem, haarbandjes, bloemen, gel, haarlak…  en voor veel frisse kleuren en enthousiasme.

Instapdag 1 – oeps wat nu + schud het uit je mouw

 

In deze formule gaan we heel gericht aan de slag met de vragen/bezorgdheden die de oppassers al hebben. Een groot deel van deze formule focust zich op creativiteit en de spelactiviteit tijdens het babysitten.

9u Onthaal + creatieve technieken

Een onthaalmoment zorgt er voor dat de groep elkaar kan leren kennen, zich comfortabel voelt, het ijs wordt gebroken, … We zien door onze vormingen heen dat we met een onthaalmoment een veel betere groepsdynamiek hebben gedurende de rest van de vorming.

INSTAPDAG 2 – OEPS WAT NU + Leefwereld van het kind

9U ONTHAAL + CREATIEVE TECHNIEKEN

Een onthaalmoment zorgt er voor dat de groep elkaar kan leren kennen, zich comfortabel voelt, het ijs wordt gebroken, … We zien door onze vormingen heen dat we met een onthaalmoment een veel betere groepsdynamiek hebben gedurende de rest van de vorming.

Instapdag 3 – babyverzorging + slapengaan

In deze formule komen creatieve technieken en echte ‘speel-handvaten’ tijdens het babysitten minder aan bod. We focussen ons specifiek op babyverzorging en slapengaan-situaties. Dit uiteraard op een fijne en interactieve manier.

9U ONTHAAL + CREATIEVE TECHNIEKEN

Een onthaalmoment zorgt er voor dat de groep elkaar kan leren kennen, zich comfortabel voelt, het ijs wordt gebroken, … We zien door onze vormingen heen dat we met een onthaalmoment een veel betere groepsdynamiek hebben gedurende de rest van de vorming.

Versier je eigen lichaam en die van anderen met een glinsterende tattoo! Deze tijdelijke tattoo wordt ook wel glimmertattoo of glittertattoo genoemd. Je kunt dit oogverblinde sieraad in zeer veel stijlen, vormen en kleuren verkrijgen. Erg leuk voor een avondje uit of een feestje.
De stoere tattoos blijven gemiddeld 3 tot 7 dagen zitten. Indien je de tattoo eerder wilt verwijderen is dit natuurlijk ook mogelijk.

Ben je verzot op goochelen? Heb je wanneer je een goochelaar aan het werk ziet ook zin om dat allemaal te kunnen? Grijp je kans tijdens deze workshop goochelen! In deze 2 uur durende workshop leer je goocheltrucs maken, uitvoeren en presenteren. Wedden dat je na deze workshop je eigen vader en moeder, broers en zussen zal verbazen met je geleerde trucs?

Aan de hand van een aantal methodieken wordt er met het team gewerkt. Dit kan op verschillende manieren. Zowel bij teams die al lang met elkaar samenwerken als teams die pas samengesteld zijn. Doel van de sessie kan verschillende zijn. Bvb. kennismaking, functioneren, vertrouwen, samenwerken, open dialoog, communiceren, vergadertechnieken...

Het is goed voor kinderen om boeiende mensen te ontmoeten. Ook kinderoppassers hebben hun eigen verhaal. Het is belangrijk om dat verhaal goed te (durven) brengen.

In deze sessie staan we stil bij de soorten verhalen die mensen vertellen, uitstralen en/of verzinnen. We onderzoeken welke elementen je verhaal interessant maken. We proberen technieken uit om verhalen te brengen, beleven, verbeelden,… We oefenen hoe je kinderen kan betrekken in een vertelactiviteit.                                                  

 

Leer zelf prinsessen, tijgers, poezen, ... schilderen op andermans snoet.

We bekijken al spelend hoe je omgaat met kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. 

Hoe ga je met ze om, hoe ga je ze begeleiden? 

Op deze vragen en nog veel meer, krijg je een antwoord. 

Nail art gaat veel verder dan nagels in een leuk kleurtje lakken, het kunnen echte kunstwerken worden! Het grote voordeel is dan ook dat je maar liefst 20 kleine canvassen binnen handbereik (en voetbereik) hebt. In deze vorming leren we je over het materiaal, verschillende technieken, praktische richtlijnen en natuurlijk verschillende designs. Eén sessie duurt 2 uur.

De sessie behandelt onvoorziene situaties tijdens het babysitten.  Hoe reageren we best als een kinderoppasdienst anders verloopt dan we kunnen verwachten?  

We overlopen de verschillende betrokkenen: ouders, kinderen, kinderoppasser.   Welke vormen van feedback zijn op hun plaats, welke zijn weinig gepast?  We bespreken voor- en nadelen van  mogelijke reacties…  Uiteraard gaan we in op ervaringen van de deelnemers zelf.  De sessie moet als resultaat hebben deelnemers zich meer zelfzeker voelen.

Hoe ronsel je nieuwe vrijwilligers en hoe zorg je ervoor dat ze blijven? In deze sessie komen verschillende manieren aan bod om mensen warm te maken om zich aan te sluiten bij jouw organisatie, verschillende vormen van vrijwilliger zijn,  hoe je vrijwilligers in de watten kan leggen en welke afspraken je kan maken. Daarnaast ook hoe vrijwilligers te motiveren.

We bieden kinderoppassers een bredere waaier aan activiteiten aan om met babysitkinderen te doen. Zowel spelletjes, verhaaltjes, knutselen als raadsels. (niveau 1 en 2)

Mensen zijn nieuwsgierig, kinderen willen weten hoe je allerlei kunstjes klaarspeelt. In deze sessie stellen we activiteiten voor die met beperkte  middelen (aan materiaal, ruimte, voorbereiding,…) kunnen doorgaan en aansluiten bij de leefwereld van het kind. Het is een actieve sessie; de deelnemers oefenen alle technieken zelf.

Vaak dien je de kindjes ook in hun bed te stoppen tijdens een babysitmoment.

  • Wat weet je best vooraf?
  • Hoe kondig je dit aan?
  • Wat doe je zeker wel/niet?
  • Voorlezen met weinig middelen

Na het interactieve spel beschik je over heel wat tips en tricks om de kinderen zo vlot mogelijk naar bed te laten gaan

De spekstenen verschillen van kleur en vorm. Daarna ga je kijken of je iets in de steen kunt zien. Net zo als je naar wolken kunt kijken en er vaak iets in ziet (vis, olifant, schaap) kun je in een steen ook iets zien. Met raspen en mesjes gaat ieder voor zich de vorm vervolmaken. Tot slot wordt het beeld met schuurpapier gepolijst en krijgt het een waslaag waardoor ie mooi gaat glimmen.

Ben je het moe om altijd hetzelfde spel te spelen en heb je eens zin in iets anders? een leuk, uitdagend en onbekend spel?

Spelen is belangrijk in de ontwikkeling van een kind en een gezin. In deze sessie leer je als team hoe een spel te maken of een spel te pimpen. Spelen is fijn voor jong en oud!

Soms verzeil je als babysitter wel eens in een onaangename of ongemakkelijke situatie. Wat als ouders zich niet aan de spelregels houden? Wat als het anders loopt dan afgesproken was? Respectvol, maar toch assertief reageren is dan de boodschap. Vanuit de ervaringen in de groep leer je hoe je kan omgaan met (minder gemakkelijke) situaties tijdens het oppassen in (nieuwe) gezinnen. 

Technische constructie met infento

'Gelukkig komt het niet veel voor... Maar toch kan het wel eens gebeuren dat er een ongeluk(je) voorvalt terwijl je op kindjes past. In deze sessie zorgen we ervoor dat je al 's op voorhand nagedacht hebt over wat er kan mislopen en hoe je dan gepast reageert/hulp inschakelt. Hoe stel je een kind gerust en wat doe je eraan? Hoe biedt je eerste hulp en wanneer dien je hulp te vragen?

Hoe breng je een verhaal, hoe maak je een verhaal (improvisatie), hulpmiddelen bij het vertellen (poppen/ interactie…), verschillende technieken om je verhaal te brengen. Hierin wordt vooral drama verwerkt, opbouw personages, stemmetjes,… Je leert om een verhaal te brengen zodat de luisteraars aan je lippen blijven plakken.

Kon je vroeger zelf genieten van een verhaaltje voor het slapengaan? Kreeg je ooit les van een juf of meester die prachtig kon vertellen? Wil je zelf verhalen vertellen wanneer je gaat babysitten? Wil je als leerkracht je lessen onderbouwen met verhalen of wil je je voorlezen voor je eigen kinderen wanneer ze gaan slapen?

Tijdens de vorming ‘vertellen en magie’ krijg je tips om verhalen op een boeiende manier te vertellen, zodat kinderen op het puntje van hun stoel de magie van het verhaal ervaren.

Vind je niet meteen de vorming die je zoekt, maar heb je wel een concreet idee in gedachten? Laat het ons gerust weten. Misschien kunnen we jullie toch helpen door een vorming op te bouwen naar gelang jullie wensen.

 

De overheid heeft een oproep gedaan om zomerscholen in te richten om de schoolachterstand te beperken. Wij, Oscarcrew helpen jullie als jeugddienst graag verder met dit project. 

Contactgegevens

info@oscarcrew.be

0456 21 98 02 (Marlies NIET BEREIKBAAR van 13 okt tot 13 nov)
0456 64 41 41 (Nancy)
0485 80 87 19 (Stijn: ontleningen)

Wil je graag weten waar we voor staan?
Hier vind je onze visie.

 

Tevreden klanten

We zijn blij verschillende Gezinsbondafdelingen onder onze klanten te hebben, we begeleiden jaarlijks meerdere animaties voor hen in Vlaanderen!

Nieuwsbrieven

De nieuwsbrief selecteren waarop u zich wilt abonneren.